vineri, 26 februarie 2016

Rulada de vara cu pui si legume


Buget: 19 lei

Ingrediente:
- un pachet foietaj (450 g)
- 500 g piept de pui
- un ardei gras rosu
- o ceapa rosie mare
- 200 g fasole neagra boabe la borcan
- 150 g mozzarella
- coriandru boabe
- chimin
- ½ legatura patrunjel verde
- un ou
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

joi, 25 februarie 2016

Spaghete cu ton, ansoa si rucola


Buget: 16 lei

Ingrediente:
- 400 g spaghete integrale
- 4 file-uri ansoa
- o mana buna de rucola
- 4 bucatele usturoi
- ½ ardei iute sau mai mult (dupa preferinte)
- 5-6 rosii cherry
- o lingura capere murate
- o conserva ton de buna calitate
- sucul de la ½ lamaie
- ulei de masline extravirgin
- sare.

miercuri, 24 februarie 2016

Cartofi noi inveliti in kaizer cu sos de usturoi


Buget: 13 lei

Ingrediente:
- 500 cartofi noi mai mici
- 250 g kaiser
- 300 g iaurt
- 2-3 catei usturoi
- 2-3 picaturi otet
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- sare
- ulei de floarea soarelui.

Iepure cu legume servit cu spaghete


Buget: 35 lei

Ingrediente:
- 500 carne de iepure (eu am folosit cotlet dezosat)
- 400 g spaghete integrale
- o tulpina telina
- 2-3 rosii de casa
- 2-3 morcovi medii
- o mana rozmarin proaspat
- o mana cimbru proaspat
- 50 g unt
- 100 g parmezan
- 2-3 foi de dafin
- coaja de la o portocala
- ulei de masline
- o legatura patrunjel
- sare
- piper.

marți, 23 februarie 2016

Pui in stil mexican


O reteta rapida, economica dar in acelasi timp delicioasa.

Buget: 16 lei

Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 4-5 ciuperci champignon
- un ardei iute
- 20-30 ml vin alb (optional)
- o creguta cimbru uscat
- 250 g legume (mix mexican)
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

Salata speciala Caesar


Buget: 24 lei

Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 4 felii bacon
- faina malai
- 3 linguri mustar dijon (sau unul de buna calitate)
- 150 g iaurt 0% grasime
- o lingura busuioc (proaspat sau uscat)
- doua salata (dupa preferinte)
- file anchois (optional)
- ciabatta/ paine prajita
- ulei de masline extravirgin
- otet
- boia
- sare
- piper.

Cannelloni cu spanac, ricotta si sos de rosii


Va propun o reteta de care va veti indragosti pe loc si pe care veti mai dori sa o faceti cat mai curand.

Buget: 14 lei

Ingrediente:
- 8 foi lasagna
- o ceapa medie
- 3-4 bucatele usturoi
- oregano proaspat/uscat
- 3 linguri unt
- 200-300 g spanac
- 150 g ricotta
- 4 rosii coapte de casa
- o mana busuioc proaspat
- 125 g mozzarella
- sare
- piper.

luni, 22 februarie 2016

Pui marinat cu morcovi


Buget: 15 lei

Ingrediente:
- 2 pulpe inferioare pui
- 2 aripi pui
- 600-700 g morcovi medii ca marime
- 3 cepe rosii
- 8-10 bucatele usturoi (4-5 bucati lasate in coaja)
- o lingura mustar de calitate
- o crenguta cimbru uscat
- zeama de la o jumatate lamaie
- o legatura patrunjel
- ulei de masline
- sare
- piper.

sâmbătă, 20 februarie 2016

Gnocchi de casa cu sos de usturoi si masline


Buget: 8 lei

Ingrediente:
Pentru gnocchi:
- 3 cartofi fierti
- un ou
- 250 g faina alba
- un varf cutit de nucsoara
- sare
- piper.
Pentru sos:
- ulei de masline
- 4 bucati usturoi
- 50 g masline verzi
- 30 parmezan
- 100 g rosii cherry
- 6 bucati ciuperci
- sare
- piper.

joi, 18 februarie 2016

Orez aromat cu ciuperci si patrunjel


Buget: 13 lei

Ingrediente:
- un bol orez (aprox 250 g)
- o canita vin rosu
- 250 g ciuperci amestec
- 3 bucatele usturoi
- doua salate dupa preferinte
- un ardei iute
- 2-3 linguri cimbru
- doua linguri ulei de masline
- sos de soia
- ½ legatura patrunjel
- 3 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper.

Conopida cu broccoli gratinate si parmezan


Buget: 20 lei

Ingrediente:
- 500 g broccoli (am folosit proaspat)
- 1 kg conopida (am folosit proaspata)
- 3 linguri unt
- 4 linguri faina alba
- 400 ml lapte
- 2 bucatele usturoi
- 80 g parmezan
- 3-4 felii paine
- o foaie dafin
- doua fire cimbru
- o lingura ulei de masline
- sare
- piper.

Pui cu ananas si legume


Va prezint un preparat foarte rapid, usor, economic dar extrem de gustos.

Buget: 18

Ingrediente:
- 2 pulpe dezosate de pui (400-500 g)
- doua cepe medii
- o conserva ananas
- 2 ardei iuti
- 450 g legume congelate
- o lingura sos de soia
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

sâmbătă, 13 februarie 2016

Omleta cu spanac si ciuperci


Buget: 11 lei

Ingrediente:
- 4 oua
- 200-300 g spanac
- 5 ciuperci champignon medii
- 4 rosii cherry
- o mana patrunjel
- doua fire ceapa verde
- o crenguta cimbru
- 4 linguri vin alb
- 3 lingurite ulei de masline
- sare
- piper.

vineri, 12 februarie 2016

Pui in stil indian


Am fost uimit pur si simplu de acest preparat. Condimentele, iutimea, aromele transforma radical puiul in ceva divin. Cu siguranta trebuie sa incercati aceasta reteta.

Buget: 32 lei

Ingrediente:
- 8 copane de pui
- 2 cepe
- o mana de patrunjel
- 4 bucatele usturoi
- un ardei iute
- 2 ardei grasi galbeni
- o linguta miere
- o lingura praf curry
- o lingura praf ghimbir (este mai bun cel proaspat)
- o lingura praf turmeric
- 200 g pasta de tomate
- 400 g naut
- o lime
- ulei de masline
- sare
- piper.

marți, 9 februarie 2016

Pizza de casa cu blat aromat


Buget: 24 lei

Ingrediente:
- 300 g faina alba
- o bucata drojdie uscata
- o lingurita zahar
- 200 ml apa calda
- 250 ml suc de rosii
- condimente (coriandru, chimen, busuioc, oregano)
- 125 g mozzarella
- un ardei iute
- 150 g muschi file
- 100 g porumb dulce
- 3 bucati ciuperci champignon mai mari
- 100 g masline
- ulei de masline
- sare.

Paste cu piept de pui si ciuperci


Buget: 23 lei

Ingrediente:
- 400 g piept de pui
- 500 g ciuperci champignon
- 400 g paste
- 50 g unt
- o ceapa
- un catel usturoi
- 200 ml vin
- 4 linguri parmezan
- o crenguta cimbru
- sare
- piper.

luni, 8 februarie 2016

Curcan in vin rosu cu legume si ciuperci


Buget: 24 lei

Ingrediente:
- 500-600 g pulpe de curcan dezosate (se poate folosi si cu os)
- o ceapa alba mare
- 3 morcovi medii
- 5 bucatele usturoi
- o radacina patrunjel
- doua cani vin rosu demisec
- doua crengute cimbru (sau uscat)
- o crenguta rozmarin (sau uscat)
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- sare
- piper.

Chiftele marinate cu busuioc


Buget: 21

Ingrediente:
- 1 kg carne tocata de porc
- 1L sos de tomate
- ½ cana vin rosu demisec
- 3 linguri de pesmet
- doua oua
- o ceapa alba mica
- 3 bucatele usturoi
- o legatura patrunjel
- 4 frunze busuioc proaspat/uscat
- 3 frunze de dafin
- sare
- piper.

duminică, 7 februarie 2016

Spaghete bolognese


Buget: 15 lei

Ingrediente:
- 500 g spaghete
- 500 g pasta de tomate
- 500 g carne tocata amestec vita/porc
- o ceapa medie
- doua bucatele usturoi
- busuioc uscat/proaspat
- oregano uscat/proaspat
- doua linguri ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

Frittata simpla cu cartofi


Buget: 17 lei

Ingrediente:
- 8 oua
- 4 linguri smantana (20% grasime)
- 500 g cartofi
- o ceapa alba mare
- 30 g unt
- 150 g telemea capra
- 50 g parmezan
- o legatura patrunjel
- cateva frunze busuioc (optional)
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

sâmbătă, 6 februarie 2016

Salata frantuzeasca


Buget: 19 lei

Ingrediente:
- 300 g linte
- un piept de pui mic
- 3 oua
- 350 g fasole verde
- ½ salata verde
- doua linguri mustar
- 5 bucatele usturoi
- o lingura otet balsamic
- o lingurita miere
- cateva frunzulite rozmarin
- cateva frunzulite tarhon
- ulei de masline extravirgin
- sare.

vineri, 5 februarie 2016

Rulada cu carne in crusta de aluat


Buget: 23 lei

Ingrediente:
- 500 g carne tocata
- 500 g ciuperci champignon
- doi morcovi
- un ardei capia
- 5 oua (3 fierte)
- 3 catei usturoi
- cimbru
- 300 g faina
- 50 g unt
- sare
- piper.

joi, 4 februarie 2016

Risotto in stil oriental


Buget: 4 lei

Ingrediente:
- 200 g orez
- o legatura ceapa verde
- sos soia
- un praf curry
- un ardei iute
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

miercuri, 3 februarie 2016

Salata cu broccoli si bacon


Buget: 21 lei

Ingrediente:
- 500 g broccoli (unul mare sau doi mai mici)
- 200 g bacon
- 3 cepe verzi
- 3 rosii
- o bucatica usturoi
- doua lingurite mustar
- 6 linguri ulei de masline extravirgin
- doua linguri de otet
- sare
- piper.

Tarta cu mere si scortisoara


Buget: 5 lei

Ingrediente:
- 6 mere
- 30 g unt
- 6 linguri zahar brun
- un varf de lingura scortisoara
- 250 g faina
- ½ cana apa
- un varf de sare.

marți, 2 februarie 2016

Rosii frantuzesti


Buget: 13 lei

Ingrediente:
- 8 rosii
- 100 g orez fiert
- o legatura marar
- 5 bucatele usturoi
- 100 g cascaval
- cateva bucatele kaizer
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

Briam


O reteta traditionala greceasca

Buget: 15 lei

Ingrediente:
- doua vinete medii
- o ceapa mare
- 2 catei usturoi
- un kg cartofi
- 400-500 g pasta tomate
-  un dovlecel mediu
- ½ legatura patrunjel
- 100 g feta
- oregano uscat
- 5 linguri ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

luni, 1 februarie 2016

Placinta englezeasca cu peste si legume


Buget: 40 lei

Ingrediente:
- 500 g file macrou (am folosit congelat)
- doua cepe
- doi morcovi
- 500 ml lapte
- un kg cartofi
- 400 g mazare
- o lamaie
- doua linguri faina
- doua linguri mustar
- 300-400 g spanac
- 200 g creveti decorticati
- 40 g parmezan
- doua linguri ulei masline extravirgin
- sare
- piper.