Advertisement
Buget: 28 lei
Ingrediente:
- 500 g paste
(eu am folosit tagliatelle)
- 500 g
carne tocata curcan
- 700 g
pasta de tomate
- 250 g cheddar
(se poate folosi si parmezan,
sau mozzarella
- doua
cepe medii
- unul
sau doi chilli (dupa preferinte)
- 4
catei usturoi
- ulei
de masline extravirgin
- doua
linguri cimbru
- sare
- piper.
Timp de preparare total: aprox. 65 minute
Portii: 5-6
Mod de preparare:
1.Intr-un
vas cu putin ulei fierbem pastele.
2.Intr-o
tigaie incapatoare, incinsa cu ulei de masline, calim ceapa si usturoiul timp
de 2-3 minute. Adaugam carne si o gatim pana cand isi schimba culoarea, amestecand
din cand in cand. Condimentam cu sare, piper si lasam pana cand scade apa de pe
carne. Apoi adaugam pasta de tomate, cimbrul, ardeiul iute fasii si fierbem la
foc mic circa 5 minute. Mai condimentam daca este cazul.
3.Preincalzim
cuptorul. Intr-o tava unsa cu ulei de masline asezam in straturi astfel: un
strat paste, unul cu sos si cheddar razuit. Continuam astfel pana ce epuizam
ingredientele. Mai lasam 50 g cheddar pentru servire.
4.Introducem
tava la cuptor si lasam circa 30 de minute, pana cand se rumeneste frumos si a
prins o culoare aurie deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu