luni, 7 noiembrie 2016

Paste cu carne curcan si sos rosu la cuptor

Advertisement

Buget: 28 lei

Ingrediente:
- 500 g paste (eu am folosit tagliatelle)
- 500 g carne tocata curcan                  
- 700 g pasta de tomate                        
- 250 g cheddar (se poate folosi si parmezan,
  sau mozzarella                                     
- doua cepe medii                      
- unul sau doi chilli (dupa preferinte)
- 4 catei usturoi 
- ulei de masline extravirgin
- doua linguri cimbru
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 65 minute

Portii: 5-6

Mod de preparare:
1.Intr-un vas cu putin ulei fierbem pastele.
2.Intr-o tigaie incapatoare, incinsa cu ulei de masline, calim ceapa si usturoiul timp de 2-3 minute. Adaugam carne si o gatim pana cand isi schimba culoarea, amestecand din cand in cand. Condimentam cu sare, piper si lasam pana cand scade apa de pe carne. Apoi adaugam pasta de tomate, cimbrul, ardeiul iute fasii si fierbem la foc mic circa 5 minute. Mai condimentam daca este cazul.
3.Preincalzim cuptorul. Intr-o tava unsa cu ulei de masline asezam in straturi astfel: un strat paste, unul cu sos si cheddar razuit. Continuam astfel pana ce epuizam ingredientele. Mai lasam 50 g cheddar pentru servire.
4.Introducem tava la cuptor si lasam circa 30 de minute, pana cand se rumeneste frumos si a prins o culoare aurie deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu