marți, 21 noiembrie 2017

Ceafa frageda marinata la cuptor si cartofi cu rozmarin

Advertisement

Buget: 32 lei

Ingrediente:
- 1,2 kg ceafa porc fara os
- 2.5 kg cartofi                             
- 50 g vin                
- rozmarin            
- 4-5 catei usturoi   
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 90 minute

Portii: 4

Mod de preparare:
1. Pregatim marinata: spalam bine carnea, scurgem si o punem intr-un bol. Condimentam din belsug cu sare, piper, vin, ulei de masline, usturoiul curatat si dat prin razatoare. Amestecam bine, acoperim bolul cu o folie alimentara sau aluminiu si o punem la frigider pana cand preparam cartofii.
2. Curatam, spalam bine cartofii si ii taiem in bucati mai mici. Intr-un vas adaugam cartofii, apa, sare si fierbem circa 5 minute pana cand se patrund putin.
3. Preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius. Intr-o tava cu hartie de copt asezam carnea iar peste stropim cu marinata ramasa si putin ulei de masline. Lasam la cuptor aproximativ 45-50 minute pana cand carnea devine frageda.
4.Transferam cartofii intr-o tava/vas termorezistent. Condimentam cu sare, piper, rozmarin din belsug si ulei de masline. Introducem la cuptor si lasam pana cand se rumenesc frumos (intorcandu-i din cand in cand).
5.Servim cartofii impreuna cu carnea de porc si putin patrunjel deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu