joi, 1 februarie 2018

Cotlet de porc fraged in sos de ciuperci

Advertisement

Buget: 21 lei

Ingrediente:
- 500 g cotlet de porc fara os (taiat felii subtiri)
- 500 g ciuperci champignon 
- 50 g vin alb               
- ulei de masline extravirgin
- 3 linguri faina            
- 3 catei usturoi
- doua cepe rosii
- sare
- piper proaspat macinat.

Timp de preparare total: aprox. 35 minute

Portii: 3

Mod de preparare:
1.Spalam bine cotletul si scurgem excesul de apa pe un prosop de bucatarie.
Condimentan carnea cu sare, piper si o punem intr-o farfurie. Trecem carnea prin faina si o punem in alta farfurie.
2.Intr-o tigaie incapatoare incinsa cu ulei de masline prajim carnea 1-2 minute pe fiecare parte dupa care scoatem carnea, si tragem tigaia de pe foc.
3. Spalam ciupercile si le taiem felii iar cepele marunt.
4.Asezam tigaia pe foc si lasam sa se incinga. Calim ceapa cateva minute, razuim usturoiul si adaugam ciupercile. Lasam pana cand scade apa lasata de ciuperci si introducem carnea. Completam cu apa (daca este necesar), gatim circa 5-10 minute dupa care adaugam vinul. Asteptam pana cand alcoolul se evapora si
carnea este moale.
5.Putem servi dupa preferinte cu orez fiert, paine prajita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu