Advertisement
Buget: 54 lei
Ingrediente:
- 800 g
piept de vita
- o
jumatate varza mica
- o
salata verde
- 2 oua
- ulei
de floarea soarelui
- 2
litri bere calitate superioara
- 8
chifle
-
catraveti murati
- sare
- piper
proaspat macinat.
Timp de preparare total: aprox. 180 min.
Portii: 8
Mod de preparare:
1.Spalam
bine carnea de vita. Intr-o oala incapatoare punem carnea, berea (incat sa
acopere carnea), sare si piper. Daca mai este necesar adaugam apa. Fierbem circa 2h-2h30min pana
cand carnea este moale.
2.Dam
varza printr-o razatoare (sau o taiem fin cu un cutit) dupa care o lasam
intr-un bol. Adaugam sare din belsug si masam energic. Dupa 10-15 minute spalam
varza si o lasam intr-o sita pentru a se scurge apa.
3.Preparam
maioneza: Intr-un bol punem galbenusurile, o lingurita mustar si incepem si
amestecam cu un mixer adaugand ulei putin cate putin. Facem maioneza sa ne
ajunga pentru cei 8 burgeri.
4.Spalam
bine frunzele de salata iar castravetii ii taiem rondele.
5.Taiem
chiflele in doua pe orizontala iar intr-o tigaie fara ulei rumenim bine fiecare
jumatate de chifla.
6.Scoatem
carnea din oala pe un tocator si o lasam sa se odihneasca 10 minute. Taiem vita
in felii subtiri incat sa avem indeajuns pentu fiecare burger.
7.Aranjam
burgerii: Pe o jumatate de chifla punem o frunza de salata, o felie de carne,
maioneza, varza, cateva rondele de castraveti iar la final cealalta jumatate
chifla peste. Continuam acest procedeu pana cand terminam chiflele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu