joi, 16 iunie 2016

Curcan in jambon cu cartofi copti si salata asortata

Advertisement

Buget: 26 lei

Ingrediente:
- 400 g piept de curcan
- 200 g jambon (optional bacon)
- cateva frunze salvie
- 150 g salata asortata (rucola, spanac, kale,etc)
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper proaspat macinat.

Timp de preparare total: aprox. 60 min.

Portii: 3-4

Mod de preparare:

1.Curatam cartofii si ii taiem in bucati mai mici. Incingem cuptorul. Intr-o tava sau vas termorezistent asezam cartofii, condimentam bine cu sare si pieper. Lasam circa 30-40 minute.
2.Taiem carnea de curcan in bucati medii egale. Jambonul il feliem subtire (in cazul in care e bucata mai mare).
3.Condimentam pieptul cu sare, piper si “lipim” cate o frunza de salvie sau doua pe fiecare bucata. Infasuram carnea de curcan cu jambonul, condimentam jambonul (daca mai este nevoie) si prindem cu scobitori sau ata alimentara.
4.Intr-o tigaie incinsa cu ulei prajim carnea pana cand se rumeneste frumos deasupra si se patrunde in interior.
5.Servim carnea impreuna cu cartofii si salata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu