sâmbătă, 11 martie 2017

Somon pe pat de praz cu chilli si ghimbir

Advertisement

Buget: 44 lei

Ingrediente:
- 500 g file somon
- 25 g unt 
- 3 fire praz
- un chilli mic
- 3 catei usturoi 
- o bucatica ghimbir proaspat
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 35 de minute

Portii: 3

Mod de preparare:
1.Intr-o tigaie topim untul si calim prazul taiat felii medii la foc mediu pana cand acesta se inmoaie putin. Condimentam cu putina sare si piper.
2.Preparam un dressing : intr-un bol adaugam chilli, usturoiul, ghimbirul (toate taiate marunt) si putin ulei de masline. Amestecam putin pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
3.Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam prazul iar peste somonul. Punem dressing-ul peste somon si condimentam cu sare, piper si stropim cu ulei de masline.
4.Introducem tava la cuptor si lasam 20-25 de minute pana cand pestele s-a gatit.
5.Putem servi impreuna cu ridichi taiate marunt si patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu