joi, 15 iunie 2017

Spaghete cu chiftele de porc aromate si sos de tomate

Advertisement

Buget: 35 lei

Ingrediente:
- 500 g spaghete 
- 1 kg carne tocata porc                
- 2 cutii rosii pasate (2x500 g)
- 50-60 g pesmet
- o crenguta rozmarin (se poate folosi uscat)
- 2-3 crengute oregano (se poate folosi uscat)
- 3 crengute busuioc (se poate folosi uscat)
- o ceapa alb medie 
- 50 g parmezan  
- 3 catei usturoi
- un ou 
- sare
- ulei de masline extravirgin
- piper proaspat macinat.

Timp de preparare total: aprox. 120 minute

Portii: 6-7

Mod de preparare:
1.Pregatim chiftelele: Intr-un bol incapator punem carnea tocata, pesmetul, rozmarinul si oregano tocate marunt, oul, sare, piper si amestecam bine cu mainile.
Formam chiftelele de marimea unei mingi de ping pong.
2.Fierbem pastele si le strecuram intr-o sita.
3.Pregatim sosul: Intr-o tigaie incapatoare incinsa cu ulei de masline calim ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul cateva minute. Completam cu rosiile pasate si condimentam cu sare, piper si busuiocul taiat marunt. Lasam sa fiarba pana cand sosul se ingroasa. Punem chiftelele si mai lasam cateva minute.
4.Intr-o oala mare adaugam pastele, sosul si amestecam bine.
5.Servim preparatul cu parmezan ras deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu