joi, 12 ianuarie 2017

Pulpa curcan cu rozmarin, salvie si legume coapte

Advertisement

Buget: 38 lei

Ingrediente:
- pulpa superioara de curcan cu os (circa 1 kg)
- doua crengute rozmarin (sau uscat)
- doua crengute salvie (sau uscata)
- ½ legatura patrunjel
- trei foi de dafin 
- 5-6 catei usturoi
- 8 cartofi medii
- doua cepe rosii mari
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper proaspat macinat.

Timp de preparare total: aprox. 180 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Spalam bine carnea. Maruntim frunzele de pe rozmarin, salvie si patrunjel. Condimentam carnea bine cu sare, piper, rozmarin, salvie si patrunjel. Masam bine carnea.
2.Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau vas ceramic asezam carnea in mijloc cu pielea in jos si introducem la cuptor. Lasam 30 de minute.
3.Curatam cartofii, ceapa, usturoiul. Apoi taiem cartofii si ceapa in patru.
4.Asezam cartofii si ceapa in jurul curcanului iar foile de dafin, usturoiul le introducem putin in carne. Condimentam bine cu sare si piper. Stropim toate ingredientele cu ulei de masline. Reducem focul la 180 grade si lasam la cuptor circa 130 minute pana cand carnea este patrunsa, rumenita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu