luni, 21 martie 2016

Friptura de porc marinat la cuptor

Advertisement

Buget: 12 lei

Ingrediente:
- 500-600 g carne de porc (pulpa, muschi)
- 200 ml vin rosu demisec
- 2-3 crengute rozmarin (se poate folosi si uscat)
- doua cepe
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 70 min.  

Timp de asteptare: 60 min.

Portii: 2-3

Mod de preparare:
1.Spalam bine carnea si o stergem de excesul de apa cu un prosop de bucatarie.
2.Pregatim o marinata: Intr-un bol incapator punem carnea, cepele taiate marunt, rozmarinul rupt de pe crengute taiat marunt, vinul si acoperim cu un capac sau o folie alimentara. Lasam la rece timp de o ora.
3.Preincalzim cuptorul.
4.Intr-o tava/vas termorezistent asezam carne cu marinata si bagam la cuptor pentru circa o ora. In acest timp intoarcem carnea ca sa se patrunda uniform.
Mentiuni: Putem servi carnea cu orez, cartofi copti sau legume (fierte, la tigaie).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu