vineri, 18 martie 2016

Placinta Ciobanului (Shepherd's pie)

Advertisement

Buget: 20 lei

Ingrediente:
- 700 g carne tocata miel (optional porc sau vita)
- o ceapa mare
- 2-3 morcovi
- doua oua
- 4-5 cartofi medii fierti
- o lingura ghimbir ras
- 3-4 linguri pasta de ardei
- o crenguta rozmarin proaspat
- un varf lingura cimbru
- 50 ml vin rosu
- 100 g parmezan
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 80 min.

Portii: 4-5

Mod de preparare:
1.Intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline punem carnea, condimentam bine cu sare, piper si o calim bine (pana ce isi schimba culoarea). Adaugam ceapa si morcovii date prin razatoare, ghimbirul, pasta de ardei, rozmarinul taiat marunt, cimbrul si lasam pana cand aromele se intrepatrund. Completam cu vinul si asteptam pana cand acesta se evapora. Tragem tigaia de pe foc.
2.Intr-un bol zdrobim cartofii fierti si amestecam bine impreuna cu ouale, jumatate din cantitatea de parmezan, sare si piper.
3.Incingem bine cuptorul. Intr-o tava/vas termorezistent punem carnea iar peste cartofii. Impungem pe alocuri cu furculita pentru a se aerisi in timpul coacerii.
4.Lasam la cuptor aproximativ 40 minute pana cand preparatul se rumeneste frumos deasupra.
5.Servim cu parmezan presarat deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu