vineri, 25 martie 2016

Tarta cu banane caramelizate

Advertisement
sursa imaginii: pinterest.com

Buget: 15 lei

Ingrediente:
- 10 banane
- aluat/foietaj
- un fir vanilie
- 100 g unt
- 150 g zahar brun.

Timp de preparare total: aprox. 55 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Intr-un vas/tigaie aranjam untul taiat felii incat sa acopere partea de jos.
2.Completam cu zaharul brun presarat peste unt si firul de vanilie ‚stors’ de esenta pe zahar.
3.In continuare taiem bananele in bucati de circa 4-5 cm si le introducem in unt, una langa alta.
4.Acoperim bananele si partile laterale cu aluatul dupa care lasam la foc mic timp de 10-15 minute (dupa preferinte) pentru a se carameliza frumos.
5.Rasturnam preparatul intr-o tava de copt (cu bananele caramelizate in sus) si introducem la cuptor timp de  20-25 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu