joi, 17 martie 2016

Pui caramelizat servit cu salata

Advertisement

Buget: 22 lei

Ingrediente:
- 6 pulpe superioare pui
- doua cepe mari rosii
- 3-4 bucatele usturoi
- doua lingurite zahar brun
- 20 ml sos soia
- doua lime
- salata verde, creata, rucoala (dupa preferinte)
- ulei de masline
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox 75 min.

Portii: 2-3

Mod de preparare:
1.Preparam o marinata din ceapa taiata rondele, usturoiul zdrobit (taiat feliute), ulei de masline, sare, piper si lasam 10-15 minute pentru ca puiul sa preia aromele.
2.Intr-o tigaie incapatoare, incinsa cu ulei de masline, rumenim bine puiul 5-8 minute, apoi turnam marinata peste.
3.Preparam un sos din sosul de soia, zeama de la o lime, zaharul, putina apa si amestecam bine. Punem sosul uniform peste carne, acoperim cu un capac si asteptam 30-40 minute. Puiul trebuie sa se patrunda, sa prinda o culoare inchisa si sosul sa scada.
4.Servim cu salata stropita cu un dressing din sucul de la cealalta lime, doi stropi otet, ulei de masline si sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu