duminică, 13 noiembrie 2016

Taco cu pui si tortilla de casa

Advertisement

Un preparat delicios care isi merita timpul acordat. O recomand mai ales celor care mananca fast-food. Poate alegeti aceasta varianta.

Buget: 18 lei

Ingrediente:
Petru tortilla:
- 250-300 g faina
- sare
- apa
- ulei de masline extravirgin.
Pentru umplutura:
- 400 g piept de pui
- o ceapa rosie mare
- o jumatate ardei iute (chilli)
- 300 g rosii cherry                     
- 200 g fasole rosie la conserva               
- o legatura coriandru (se poate folosi si patrunjel)
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 120 min.

Portii: 3

Mod de preparare:
1.Preparam aluatul: Pe un blat mare sau intr-un vas incapator adaugam faina, sare, apa, ulei de masline si framantam bine. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, nu prea tare dar nici moale. Formam 4-6 bile de marimea unei mingi de billiard si punem aluatul la frigider.
2.Preparam puiul: Preincalzim cuptorul. Intr-un vas termorezistent sau tava asezam carnea spalata si condimentata bine cu sare si piper. Lasam la cuptor circa 30 minute pana cand se rumeneste frumos.
3.Preparam umplutura: Intr-un bol incapator taiem ceapa felii, ardeiul felii, rosiile in patru, fasolea scursa de apa, coriandrul taiat grosier, putin ulei de masline si condimentam cu sare, piper. Dupa ce se raceste taiem puiul felii si il punem in bol.
4.Scoatem aluatul din frigider si il intindem ca pe o clatita. Intr-o tigaie incinsa fara ulei coacem pe o parte si alta 1-2 minute pe foc mic. Imediat dupa ce luam tortilla din tigaie imediat modelam ca o lipie.
5.Umplem fiecare tortilla cu umplutura iar preparatul este gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu