Advertisement
Un
preparat delicios care isi merita timpul acordat. O recomand mai ales celor
care mananca fast-food. Poate alegeti aceasta varianta.
Buget: 18 lei
Ingrediente:
Petru
tortilla:
-
250-300 g faina
- sare
- apa
- ulei
de masline extravirgin.
Pentru
umplutura:
- 400 g
piept de pui
- o
ceapa rosie mare
- o
jumatate ardei iute (chilli)
- 300 g
rosii cherry
- 200 g
fasole rosie la conserva
- o
legatura coriandru (se poate folosi si patrunjel)
- sare
- piper.
Timp de preparare total: aprox. 120 min.
Portii: 3
Mod de preparare:
1.Preparam
aluatul: Pe un blat mare sau intr-un vas incapator adaugam faina, sare, apa,
ulei de masline si framantam bine. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, nu prea
tare dar nici moale. Formam 4-6 bile de marimea unei mingi de billiard si punem
aluatul la frigider.
2.Preparam
puiul: Preincalzim cuptorul. Intr-un vas termorezistent sau tava asezam carnea
spalata si condimentata bine cu sare si piper. Lasam la cuptor circa 30 minute
pana cand se rumeneste frumos.
3.Preparam
umplutura: Intr-un bol incapator taiem ceapa felii, ardeiul felii, rosiile in
patru, fasolea scursa de apa, coriandrul taiat grosier, putin ulei de masline
si condimentam cu sare, piper. Dupa ce se raceste taiem puiul felii si il punem
in bol.
4.Scoatem
aluatul din frigider si il intindem ca pe o clatita. Intr-o tigaie incinsa fara
ulei coacem pe o parte si alta 1-2 minute pe foc mic. Imediat dupa ce luam tortilla
din tigaie imediat modelam ca o lipie.
5.Umplem
fiecare tortilla cu umplutura iar preparatul este gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu