joi, 12 ianuarie 2017

Mere coapte umplute cu scortisoara, stafide si unt

Advertisement

Un desert extraordinar de simplu, economic si delicios care trebuie incercat neaparat.

Buget: 9 lei

Ingrediente:
- 6 mere medii (majoritatea tipurilor de mere se pot folosi)
- 2-3 linguri scortisoara
- 3-4 linguri zahar brun
- 100 g stafide 4
- unt.

Timp de preparare total: aprox 30 min.

Portii: 2-3

Mod de preparare:
1.Spalam bine merele si le stergem cu un servet de bucatarie.
2.Scobim merele cu un cutit iar apoi scoatem semintele cu ajutorul unei lingurite.
3.Preparam un mix din: zaharul, scortisoara si stafidele maruntite bine. Amestecam bine ingredientele. Umplem merele cu acest mix indesat bine in fiecare.
4.Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-o tava cu hartie de copt asezam merele iar deasupra fiecaruia punem un cubulet mic de unt. Adaugam in tava putina apa. Lasam la cuptor 25 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu