Advertisement
Buget: 38 lei
Ingrediente:
- pulpa
superioara de curcan cu os (circa 1 kg)
- doua
crengute rozmarin (sau uscat)
- doua
crengute salvie (sau uscata)
- ½ legatura
patrunjel
- trei
foi de dafin
- 5-6
catei usturoi
- 8
cartofi medii
- doua
cepe rosii mari
- ulei
de masline extravirgin
- sare
- piper
proaspat macinat.
Timp de preparare total: aprox. 180 min.
Portii: 4
Mod de preparare:
1.Spalam
bine carnea. Maruntim frunzele de pe rozmarin, salvie si patrunjel. Condimentam
carnea bine cu sare, piper, rozmarin, salvie si patrunjel. Masam bine carnea.
2.Preincalzim
cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau vas
ceramic asezam carnea in mijloc cu pielea in jos si introducem la cuptor. Lasam
30 de minute.
3.Curatam
cartofii, ceapa, usturoiul. Apoi taiem cartofii si ceapa in patru.
4.Asezam
cartofii si ceapa in jurul curcanului iar foile de dafin, usturoiul le
introducem putin in carne. Condimentam bine cu sare si piper. Stropim toate
ingredientele cu ulei de masline. Reducem focul la 180 grade si lasam la cuptor
circa 130 minute pana cand carnea este patrunsa, rumenita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu