Advertisement
Buget: 32 lei
Ingrediente:
- 1,2 kg
ceafa porc fara os
- 2.5 kg
cartofi
- 50 g
vin
-
rozmarin
- 4-5
catei usturoi
- ulei
de masline extravirgin
- sare
- piper.
Timp de preparare total: aprox. 90 minute
Portii: 4
Mod de preparare:
1.
Pregatim marinata: spalam bine carnea, scurgem si o punem intr-un bol.
Condimentam din belsug cu sare, piper, vin, ulei de masline, usturoiul curatat
si dat prin razatoare. Amestecam bine, acoperim bolul cu o folie alimentara sau
aluminiu si o punem la frigider pana cand preparam cartofii.
2.
Curatam, spalam bine cartofii si ii taiem in bucati mai mici. Intr-un vas
adaugam cartofii, apa, sare si fierbem circa 5 minute pana cand se patrund
putin.
3.
Preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius. Intr-o tava cu hartie de copt asezam
carnea iar peste stropim cu marinata ramasa si putin ulei de masline. Lasam la
cuptor aproximativ 45-50 minute pana cand carnea devine frageda.
4.Transferam
cartofii intr-o tava/vas termorezistent. Condimentam cu sare, piper, rozmarin
din belsug si ulei de masline. Introducem la cuptor si lasam pana cand se
rumenesc frumos (intorcandu-i din cand in cand).
5.Servim
cartofii impreuna cu carnea de porc si putin patrunjel deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu