Advertisement
Buget: 21 lei
Ingrediente:
- 500 g
cotlet de porc fara os (taiat felii subtiri)
- 500 g
ciuperci champignon
- 50 g
vin alb
- ulei
de masline extravirgin
- 3
linguri faina
- 3
catei usturoi
- doua
cepe rosii
- sare
- piper
proaspat macinat.
Timp de preparare total: aprox. 35 minute
Portii: 3
Mod de preparare:
1.Spalam
bine cotletul si scurgem excesul de apa pe un prosop de bucatarie.
Condimentan
carnea cu sare, piper si o punem intr-o farfurie. Trecem carnea prin faina si o
punem in alta farfurie.
2.Intr-o
tigaie incapatoare incinsa cu ulei de masline prajim carnea 1-2 minute pe
fiecare parte dupa care scoatem carnea, si tragem tigaia de pe foc.
3.
Spalam ciupercile si le taiem felii iar cepele marunt.
4.Asezam
tigaia pe foc si lasam sa se incinga. Calim ceapa cateva minute, razuim
usturoiul si adaugam ciupercile. Lasam pana cand scade apa lasata de ciuperci
si introducem carnea. Completam cu apa (daca este necesar), gatim circa 5-10
minute dupa care adaugam vinul. Asteptam pana cand alcoolul se evapora si
carnea
este moale.
5.Putem
servi dupa preferinte cu orez fiert, paine prajita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu