sâmbătă, 17 martie 2018

Burgeri din piept de vita cu maioneza de casa

Advertisement

Buget: 54 lei

Ingrediente:
- 800 g piept de vita
- o jumatate varza mica  
- o salata verde        
- 2 oua                 
- ulei de floarea soarelui   
- 2 litri bere calitate superioara                       
- 8 chifle                                           
- catraveti murati                              
- sare
- piper proaspat macinat.

Timp de preparare total: aprox. 180 min.

Portii: 8

Mod de preparare:
1.Spalam bine carnea de vita. Intr-o oala incapatoare punem carnea, berea (incat sa acopere carnea), sare si piper. Daca mai este necesar  adaugam apa. Fierbem circa 2h-2h30min pana cand carnea este moale.
2.Dam varza printr-o razatoare (sau o taiem fin cu un cutit) dupa care o lasam intr-un bol. Adaugam sare din belsug si masam energic. Dupa 10-15 minute spalam varza si o lasam intr-o sita pentru a se scurge apa.
3.Preparam maioneza: Intr-un bol punem galbenusurile, o lingurita mustar si incepem si amestecam cu un mixer adaugand ulei putin cate putin. Facem maioneza sa ne ajunga pentru cei 8 burgeri.
4.Spalam bine frunzele de salata iar castravetii ii taiem rondele.
5.Taiem chiflele in doua pe orizontala iar intr-o tigaie fara ulei rumenim bine fiecare jumatate de chifla.
6.Scoatem carnea din oala pe un tocator si o lasam sa se odihneasca 10 minute. Taiem vita in felii subtiri incat sa avem indeajuns pentu fiecare burger.
7.Aranjam burgerii: Pe o jumatate de chifla punem o frunza de salata, o felie de carne, maioneza, varza, cateva rondele de castraveti iar la final cealalta jumatate chifla peste. Continuam acest procedeu pana cand terminam chiflele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu