Advertisement
Buget: 17 lei
Ingrediente pentru 4 pizza:
- 500 g
faina pentru pizza
- o
linguta sare
- 300 g rosii
pasate/bullion
- cateva
rosii cherry
- 3-4
catei de usturoi
- 50 g parmezan
-
busuioc proaspat/uscat
- 200 g
mozzarella
- ulei
de masline extravirgin.
Timp de asteptare: 120 min.
Timp de preparare total: aprox. 175 minute
Portii: 4
Mod de preparare:
1.Pregatim
aluatul: Intr-un bol incapator adaugam faina, sare. Intr-o cana cu 300 g apa
calduta punem drojdia si amestecam bine pana cand drojdia se dizolva. Punem apa
cu drojdia in bolul cu faina. Amestecam continutul din bol cu o lingura dupa
care transferam totul pe un dog. Framantam bine, mai punem faina ca aluatul sa
nu se lipeasca. Taiem aluatul in 4 parti egale si le dam forma unor mingi.
Asezam alutul pe o farfurie/ bol cu un prospop de bucatarie peste si lasam intr-un
loc cald timp de 2 ore ca aluatul sa creasca.
2.Preparam
sosul de rosii: Intr-un bol punem pasta de tomate, usturoiul taiat marunt si
sare dupa gust.
3.Preincalzim
cuptorul la 220 grade Celsius.
4.Dupa
ce au trecut cele 2 ore pregatim aluatul. Intindem pe dog mingiuta de aluat cu
podul palmei uniform pana cand obtinem forma rotunda dorita (mai punem faina
daca e necesar. Asezam aluatul intr-o tava cu hartie de copt si punem: pasta de
tomate uniform (insa nu excesiv), ulei de masline, parmezam razuit, mozzarella si
busuiocul si cate 2-3 rosii taiate in jumatate . Procedam astfel cu fiecare
pizza.
5.Coacem
la cuptor timp de 7-10 minute dupa preferinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu