joi, 29 martie 2018

Pizza de casa Margherita

Advertisement

Buget: 17 lei

Ingrediente pentru 4 pizza:
- 500 g faina pentru pizza
- o linguta sare
- 300 g rosii pasate/bullion
- cateva rosii cherry
- 3-4 catei de usturoi      
- 50 g parmezan                                               
- busuioc proaspat/uscat 
- 200 g mozzarella           
- ulei de masline extravirgin.

Timp de asteptare: 120 min.

Timp de preparare total: aprox. 175 minute

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Pregatim aluatul: Intr-un bol incapator adaugam faina, sare. Intr-o cana cu 300 g apa calduta punem drojdia si amestecam bine pana cand drojdia se dizolva. Punem apa cu drojdia in bolul cu faina. Amestecam continutul din bol cu o lingura dupa care transferam totul pe un dog. Framantam bine, mai punem faina ca aluatul sa nu se lipeasca. Taiem aluatul in 4 parti egale si le dam forma unor mingi. Asezam alutul pe o farfurie/ bol cu un prospop de bucatarie peste si lasam intr-un loc cald timp de 2 ore ca aluatul sa creasca.  
2.Preparam sosul de rosii: Intr-un bol punem pasta de tomate, usturoiul taiat marunt si sare dupa gust.
3.Preincalzim cuptorul la 220 grade Celsius.
4.Dupa ce au trecut cele 2 ore pregatim aluatul. Intindem pe dog mingiuta de aluat cu podul palmei uniform pana cand obtinem forma rotunda dorita (mai punem faina daca e necesar. Asezam aluatul intr-o tava cu hartie de copt si punem: pasta de tomate uniform (insa nu excesiv), ulei de masline, parmezam razuit, mozzarella si busuiocul si cate 2-3 rosii taiate in jumatate . Procedam astfel cu fiecare pizza.
5.Coacem la cuptor timp de 7-10 minute dupa preferinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu