Advertisement
Buget: 42 lei
Ingrediente:
- 500 g piept de rata
- 4 portocale
- 3 linguri zahar
- 100 ml vin alb
- sare
- piper.
Timp de
preparare total: aprox 90 min.
Portii: 4
Mod de
preparare:
1.Pregatim pieptul: Spalam bine si il asezam pe o
farfurie incapatoare. Cu un servet de bucatarie stergem excesul de apa lasat.
Condimentam pe ambele parti cu sare, piper si lasam cateva minute.
2.Intre timp pregatim sosul de portocale: Intr-o
tigaie incapatoare punem sucul de la portocale, vinul, coaja de la o portocala,
100 ml apa. Lasam sa fiarba pana cand scade si sosul se ingroasa.
3.Intr-o alta tigaie prajim pieptul 10-15 minute
pe partea cu pielea si circa 10 minute pe partea cealalta la foc mediu. Tragem
deoparte si lasam carnea la odihna.
4.Dupa ce sosul a scazut punem pieptul (feliat pe
lungime) si lasam cateva minute pentru a prelua aroma portocalei.
5.Servim cu legume fierte sau la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu