joi, 5 aprilie 2018

Piept de rata in sos de portocale

Advertisement

Buget: 42 lei

Ingrediente:
- 500 g piept de rata  
- 4 portocale                      
- 3 linguri zahar                   
- 100 ml vin alb               
- sare                               
- piper.

Timp de preparare total: aprox 90 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Pregatim pieptul: Spalam bine si il asezam pe o farfurie incapatoare. Cu un servet de bucatarie stergem excesul de apa lasat. Condimentam pe ambele parti cu sare, piper si lasam cateva minute.
2.Intre timp pregatim sosul de portocale: Intr-o tigaie incapatoare punem sucul de la portocale, vinul, coaja de la o portocala, 100 ml apa. Lasam sa fiarba pana cand scade si sosul se ingroasa.
3.Intr-o alta tigaie prajim pieptul 10-15 minute pe partea cu pielea si circa 10 minute pe partea cealalta la foc mediu. Tragem deoparte si lasam carnea la odihna.
4.Dupa ce sosul a scazut punem pieptul (feliat pe lungime) si lasam cateva minute pentru a prelua aroma portocalei.
5.Servim cu legume fierte sau la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu