joi, 7 iunie 2018

Piept de pui umplut cu branza de capra si spanac invelit in bacon

Advertisement

Buget: 38 lei

Ingrediente:
- 1 kg piept de pui  
- 100 g spanac proaspat/ congelat   
- 50 g branza de capra/ mozzarella (dupa preferinte)  
- 200 g bacon feliat  
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 70 minute

Portii: 6

Mod de preparare:
1. Spalam pieptii de pui bine si ii scurgem de excesul de apa cu servet de bucatarie. Crestam puiul pe latime si il deschidem ca pe un future sau ca o carte. Exemplul aici:
https://www.youtube.com/watch?v=yqjfQP3Mp2k
Pe un dog asezam fiecare piept, acoperindu-l cu o folie de plastic si in batem putin se se subtieze. Condimentam fiecare bucata de piept cu sare, piper si le asezam pe o farfurie mare.
2. Pregatim spanacul: Spalam bine spanacul si il taiem marunt.
3. Pe fiecare piept punem o bucata de branza intinsa cat de mult se poate dupa care punem spanac uniform. Incepem sa rulam bine fiecare piept de pui. Invelim bine fiecare rulada de pui cu feliile de bacon, incercand sa nu lasam pieptul prea mult la vedere pentru a fi fraged dupa coacere.
5. Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-o tava sau vas termorezistent acoperit cu hartie de copt asezam ruladele si lasam la cuptor circa 40-50 de minute.
6.Putem servi carnea cu legume dupa alegere la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu