sâmbătă, 28 octombrie 2017

Pulpe de pui cu dovleac copt si miere

Advertisement

Buget: 29 lei

Ingrediente:
- 1 kg pulpe inferioare de pui (ciocanele) 
- 2 dovlecei medii                                         
- 2 cepe rosii                                              
- 5-6 catei usturoi                                      
- 4-5 linguri miere                                      
- 2 linguri rozmarin                                   
- 2 linguri oregano                                    
- ulei de masline extravirgin                         
- sare
- piper proaspat macinat.

Timp de preparare total: aprox. 1 h 30 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Curatam dovleceii de coaja si samburi. Spalam si taiem in felii de circa 2 centimetrii grosime.
2.Spalam, curatam si crestam pe alocuri puiul.
3. Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
4.Intr-un vas termorezistent asezam in straturi: dovleceii condimentati bine cu sare si piper. Deasupra punem cepele taiate bucati, ustuoiul taiat marunt, mierea, rozmarinul si oregano. Ultimul strat punem puiul condimentat cu sare si piper. Stropim bine cu ulei de masline.
5.Introducem tava la cuptor si lasam aproximativ 75 de minute pana cand puiul se rumeneste frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu