miercuri, 22 februarie 2017

Placinta cottage (Cottage pie)

Advertisement

Buget: 18 lei

Ingrediente:
- un kg cartofi                           
- doua cepe albe                     
- 500 g carne tocata vita         
- 500 g morcovi                  
- 3 linguri sos hrean                 
- 2-3 linguri rozmarin uscat (sau o crenguta)  
- ulei de masline extravirgin                         
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 65 minute

Portii: 6

Mod de preparare:
1.Curatam si taiem cartofii in patru. Intr-o oala ii fierbem cu putina sare.
2.Intr-o tigaie incapatoare cu ulei de masline calim putin cepele taiate cublete si morcovii cubulete. Punem carnea, condimentam cu sare, piper, rozmarin si gatim 5 minute. Dupa ce a scazut putin apa lasata de carnea tocata adaugam si sosul de hrean. Amestecam putin si luam tigaia de pe foc.
3.Transferam continutul din tigaie intr-o vas ceramic sau termorezistent.
4.Zdrobim cartofii si ii adaugam uniform peste carne si legume.
5.Preincalzim cuptorulla 120 grade Celsius. Introducem tava in cuptor si lasam aproximativ 40 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu