marți, 22 decembrie 2015

Mazare cu carne si sos alb

Advertisement


Buget: 15 lei

Ingrediente:
- 400 g  mazare
- 300 g carne tocata vita
- 150 ml lapte rece
- 3 linguri faina
- 100 g unt
- nucsoara
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 80 min.

Portii: 3

Mod de preparare:
1.Intr-un vas fierbem mazarea in apa cu sare timp de 10 minute. Scurgem mazarea de apa si o punem deoparte.
2.Intr-o tigaie incinsa topim 50 g unt si calim carnea tocata  pana cand isi schimba culoarea.
3.Preparam sosul: Topim untul ramas si adaugam faina, amestecand continuu, circa 5 minute la foc mic. Completam cu lapte, treptat si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. Condimentam cu sare, piper si nucsoara. Lasam pana cand sosul devine gros si luam de pe foc.
4.Intr-o tava adaugam un strat cu carnea calita, un strat cu mazarea iar peste sosul alb. 5.Dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu