marți, 15 decembrie 2015

Cartofi cu kaizer la cuptor

Advertisement

Buget: 11 lei

Ingrediente:
- ½ kg cartofi
- 300 g kaizer
- doua cepe
- 30 g unt
- 2-3 frunze patrunjel
- doua linguri pesmet
- o lingura ulei
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 60 min.

Portii: 2

Mod de preparare:
1.Spalam foarte bine cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare.
2.Separat, taiem kaizerul cubulete si ceapa julien. Intr-o tigaie calim kaizerul in ulei 4-5 minute dupa care adaugam si ceapa 2 minute la calit.
3.Dupa ce cartofii s-au fiert, ii lasam sa se racoreasca, curatam de coaja si ii taiem feliute.
4.Ungem un vas termorezistent sau o tava cu unt si cu pesmet dupa care punem: cartofii un strat, kaizeul si ceapa un strat, iar ultima data inca unul de cartofi.
Condimentam fiecare strat cu sare, piper si lasam la cuptor 20 minute.
5.Scoatem din cuptor vasul si serrvim preparatul cu frunzele de patrunjel deasupra. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu