marți, 23 februarie 2016

Cannelloni cu spanac, ricotta si sos de rosii

Advertisement

Va propun o reteta de care va veti indragosti pe loc si pe care veti mai dori sa o faceti cat mai curand.

Buget: 14 lei

Ingrediente:
- 8 foi lasagna
- o ceapa medie
- 3-4 bucatele usturoi
- oregano proaspat/uscat
- 3 linguri unt
- 200-300 g spanac
- 150 g ricotta
- 4 rosii coapte de casa
- o mana busuioc proaspat
- 125 g mozzarella
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 90 min.

Portii: 3

Mod de preparare:
1.Fierbem foile de lasagna si le scoatem pe o farfurie.
2.Intr-un vas cu ulei de masline calim ceapa taiata marunt pana cand isi schimba culoarea. Adaugam usturoiul si oregano (amandoua taiate cat mai marunt). Completam cu untul si lasam pana cand se topeste. Dupa aceea punem spanacul, condimentam cu sare, piper si lasam sa scada.
3.Intindem si aranjam foile de lasagna (una langa alta) pe un blat de bucatarie sau pe masa foarte curata pentru a face umplutura. Asezam un strat de spanac, unul de ricotta, sare , piper, jumatate din cantitatea de parmezan si rulam folile.
4.Intr-un blender preparam sosul din rosiile taiate in doua, busuiocul, sare, piper si mixam bine.
5.Intr-o tava sau vas termorezistent punem sosul de rosii, cannelloni iar deasupra mozzarella feliute si restul de parmezan. Dam la cuptor timp de 30-40 minute pana cand preparatul se rumeneste frumos deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu