marți, 23 februarie 2016

Salata speciala Caesar

Advertisement

Buget: 24 lei

Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 4 felii bacon
- faina malai
- 3 linguri mustar dijon (sau unul de buna calitate)
- 150 g iaurt 0% grasime
- o lingura busuioc (proaspat sau uscat)
- doua salata (dupa preferinte)
- file anchois (optional)
- ciabatta/ paine prajita
- ulei de masline extravirgin
- otet
- boia
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 60 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Pregatim puiul: Taiem carnea fasii si dupa aceea in doua (pe lungime). Condimentam bine cu sare, piper si trecem prin faina de malai. Intr-o tigaie cu ulei de masline prajim carnea  pana cand prinde o crusta frumoasa.
2.Intr-un vas (sau alta tigaie) cu un strop de ulei de masline calim bacon-ul timp de 2-3 minute. Cand si-a schimbat culoarea punem file-ul de anchois si  mai lasam 2 minute.
3.Pregatim dresing-ul: Intr-un bol amestecam bine iaurtul, mustarul, sare, otet, boia, busuiocul rupt bucatele (daca e proaspat) pana cand se omogenizeaza totul. Trecem puiul prin acest dresing.
3.In final combinam salata spalata bine (rupta in bucatele), puiul, bacon-ul, painea rupta in bucati mici si condimentam cu sare si piper. Amestecam toate ingredientele usor (sa nu zdrobim salata) pentru ca aromele toate aromele sa se intrepatrunda si preparatul este gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu