vineri, 12 februarie 2016

Pui in stil indian

Advertisement

Am fost uimit pur si simplu de acest preparat. Condimentele, iutimea, aromele transforma radical puiul in ceva divin. Cu siguranta trebuie sa incercati aceasta reteta.

Buget: 32 lei

Ingrediente:
- 8 copane de pui
- 2 cepe
- o mana de patrunjel
- 4 bucatele usturoi
- un ardei iute
- 2 ardei grasi galbeni
- o linguta miere
- o lingura praf curry
- o lingura praf ghimbir (este mai bun cel proaspat)
- o lingura praf turmeric
- 200 g pasta de tomate
- 400 g naut
- o lime
- ulei de masline
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 1h 45 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Pregatim nautul: Intr-un vas cu apa rece il tinem 12 ore. Inainte de a-l gati il fierbem intr-un vas pana se inmoaie.
2.Curatam si taiem cat mai marunt cepele, usturoiul, ardeiul gras si ardeiul iute. Amestecam intr-un bol impreuna cu patrunjelul tocat marunt, mierea, ghimbir, turmeric, curry si tocam un mixer pana ce obtinem o pasta.
3.Intr-o tigaie cu ulei de masline punem puiul si il lasam sa se rumeneasca timp de circa 10 min. Scoatem puiul pe un servet de bucatarie.
4.Eliminam uleiul din tigaie, punem pasta si o cana de apa. Completam cu nautul scurs, asteptam ca apa sa scada putin dupa care punem si pasta de tomate. Condimentam cu sare, piper si amestecam bine. Readucem puiul in tigaie sau daca tigaie e prea mica transferam totul intr-o tava sau vas termorezistent si acoperim cu o folie de aluminiu.
5.Lasam la cuptor timp de aproximativ o ora pana cand sosul se ingroasa si puiul este patruns.
6.Inainte de a servi stoarcem limeta in fiecare farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu