luni, 23 mai 2016

Sparanghel cu bacon, oua si branza de capra

Advertisement

Va prezint o reteta foarte sanatoasa prin prisma calitatii ingredientelor folosite. O recomand cu placere.

Buget: 29 lei

Ingrediente:
- 500 g sparanghel
- 6 oua medii
- 100 g bacon
- cimbru
- 200 g branza de capra (optional feta)
- un catel usturoi
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper proaspat macinat.

Timp de preparare total: aprox. 45 minute

Portii: 3-4

Mod de preparare:
1.Curatam sparanghelul si il dam printr-un jet de apa rece. Taiem in bucati de circa 3-4 cm  fiecare tulpina.
2.Batem bine ouale intr-un bol impreuna cu un sfert din branza zdrobita, sare si piper dupa gust.
3.Intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline calim baconul taiat bucatele pana capata o culoare inchisa si scade apa lasata. Adaugam usturoiul maruntit (sau dat prin razatoare), sparanghelul si lasam pana cand acesta devine mai moale. Continuam cu ouale batute pe care le distribuim uniform in tigaie si restul de branza faramitata. Condimentam cu putin piper.
4.Incingem cuptorul. Asezam tigaia in cuptor si asteptam 5 minute pana cand sparanghelul devine fraged si ouale gatite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu