luni, 27 martie 2017

Pui Parmigiana

Advertisement

Buget: 47 lei

Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- 150 g parmezan 
- 200 g mozzarella
- 3 oua
- pesmet 
- doua cutii rosii pasate (2x500g)
- doua foi dafin
- o ceapa medie 
- 4 catei usturoi
- ulei de masline extravirgin
- ulei floarea soarelui
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 130 min.

Portii: 4-5

Mod de preparare:
1.Pregatim un sos rosu: Intr-o cratita sau tigaie incapatoare incinsa cu ulei de masline calim ceapa si usturoiul taiate marunt pana cand ceapa capata o culoare deschisa. Adaugam rosiile pasate, foile dafin, si condimentam bine cu sare si piper. Lasam pe foc mic circa 20 de minute, amestecand din cand in cand si condimentam daca mai este cazul.
2.Preparam puiul. Spalam bine carnea dupa care taiem fiecare bucata de piept in doua (pe orizontala), obtinand astfel felii mai subtiri. Condimentam carnea bine cu sare si piper. Intr-un bol batem ouale condimentate cu sare, piper iar in altul punem pesmetul. Trecem puiul prin ou, pesmet si il asezam intr-un bol incapator. Intr-o tigaie incinsa cu ulei de floarea soarelui prajim pieptul de pui pe fiecare parte circa 3-4 minute.
3.Preincalzim cuptorul. Intr-o tava incapatoare sau vas termorezistant adaugam sosul (dar nu tot), asezam bucatile de pui, unul langa altul. Deasupra puiului punem putin sos si ¾ cantitate de parmezan ras. Introducem la cuptor tava acoperita cu o folie de aluminiu si lasam circa 25-30 de minute.
4.Indepartam folia de aluminiu si punem pe fiecare bucata de pui mozzarella data prin razatoare si restul de parmezan. Mai lasam la cuptor pana cand mozzarella se topeste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu