Advertisement
Buget: 47 lei
Ingrediente:
- 1 kg
piept de pui
- 150 g
parmezan
- 200 g
mozzarella
- 3 oua
- pesmet
- doua
cutii rosii pasate (2x500g)
- doua
foi dafin
- o
ceapa medie
- 4
catei usturoi
- ulei
de masline extravirgin
- ulei
floarea soarelui
- sare
- piper.
Timp de preparare total: aprox. 130 min.
Portii: 4-5
Mod de preparare:
1.Pregatim
un sos rosu: Intr-o cratita sau tigaie incapatoare incinsa cu ulei de masline
calim ceapa si usturoiul taiate marunt pana cand ceapa capata o culoare
deschisa. Adaugam rosiile pasate, foile dafin, si condimentam bine cu sare si
piper. Lasam pe foc mic circa 20 de minute, amestecand din cand in cand si
condimentam daca mai este cazul.
2.Preparam
puiul. Spalam bine carnea dupa care taiem fiecare bucata de piept in doua (pe
orizontala), obtinand astfel felii mai subtiri. Condimentam carnea bine cu sare
si piper. Intr-un bol batem ouale condimentate cu sare, piper iar in altul
punem pesmetul. Trecem puiul prin ou, pesmet si il asezam intr-un bol
incapator. Intr-o
tigaie incinsa cu ulei de floarea soarelui prajim pieptul de pui pe fiecare
parte circa 3-4 minute.
3.Preincalzim
cuptorul. Intr-o tava incapatoare sau vas termorezistant adaugam sosul (dar nu
tot), asezam bucatile de pui, unul langa altul. Deasupra puiului punem putin
sos si ¾ cantitate de parmezan ras. Introducem la cuptor tava acoperita cu o
folie de aluminiu si lasam circa 25-30 de minute.
4.Indepartam
folia de aluminiu si punem pe fiecare bucata de pui mozzarella data prin
razatoare si restul de parmezan. Mai lasam la cuptor pana cand mozzarella se
topeste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu