miercuri, 12 iulie 2017

Cartofi Hasselback (cartofi acordeon cu unt, patrunjel si branza la cuptor)

Advertisement

Buget: 21 lei

Ingrediente:
- 6-8 cartofi mari
- 60-70 g unt     
- 40 g parmezan
- 200 g cheddar (se poate folosi branza la alegere)
- 1/2 legatura patrunjel
- sare
- piper.

Timp de preparare total: 60 min.

Portii: 3

Mod de preparare:
1. Curatam cartofii de coaja si ii crestam pe lungime (la o distanta de 1 cm) iar adancime trei sferturi.
2.Taiem patrunjelul marunt. Intr-un vas topim untul si adaugam patrunjelul. Punem fiecare cartof in vas si il stropim bine cu unt dupa care ii punem unul cate altul intr-o tava cu hartie de copt.
3.Preincalzim cuptorul la 180 grade. Introducem tava si lasam aproximativ 45 de minute (ii intoarcem din cand in cand) pana ce cartofii se rumenesc frumos.
4.Scoatem tava din cuptor si completam cu cheddar-ul si parmezanul (date prin razatoare) peste fiecare cartof. Mai lasam circa 5-10 minute pana ce branza se topeste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu