marți, 5 iulie 2016

Tocana de porc cu rozmarin servita cu mamaliga

Advertisement

Buget: 16 lei

Ingrediente:
- 500-600 g cotlet de porc (eu am folosit cu os) 
- 3 cepe mari                                         
- 1-2 crengute rozmarin
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper proaspat macinat
- cimbru uscat sau prospat
- paprika.

Timp de preparare total: aprox. 95 minute

Portii: 3-4

Mod de preparare:
1.Pregatim carnea: spalam bine cotletul, taiem osul de pe carne dupa care portionam carnea in bucati medii. Taiem cepele in bucati medii.
2.Intr-o tigaie incapatoare sau oala, incinsa cu ulei de masline, calim bine ceapa. Adaugam porcul si apa cat sa acopere carnea. Dupa ce apa a scazut condimentam cu sare, piper, frunzele de rozmarin taiate marunt, cimbru, sare si piper. Mai completam cu apa pana cand carnea se fragezeste. Cand apa a scazut la jumatate si carnea e moale adaugam paprika din belsug, condimentam daca mai e cazul si mai lasam cateva minute.
3.Preparam mamaliga.
4.Servim friptura impreuna cu mamaliga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu