Advertisement
Buget: 20 lei
Ingrediente:
- 700 g carne tocata
miel (optional porc sau vita)
- o ceapa mare
- 2-3 morcovi
- doua oua
- 4-5 cartofi medii
fierti
- o lingura ghimbir
ras
- 3-4 linguri pasta
de ardei
- o crenguta
rozmarin proaspat
- un varf lingura
cimbru
- 50 ml vin rosu
- 100 g parmezan
- ulei de masline
extravirgin
- sare
- piper.
Timp de preparare
total: aprox. 80 min.
Portii: 4-5
Mod de preparare:
1.Intr-o tigaie
incinsa cu ulei de masline punem carnea, condimentam bine cu sare, piper si o
calim bine (pana ce isi schimba culoarea). Adaugam ceapa si morcovii date prin
razatoare, ghimbirul, pasta de ardei, rozmarinul taiat marunt, cimbrul si lasam
pana cand aromele se intrepatrund. Completam cu vinul si asteptam pana cand
acesta se evapora. Tragem tigaia de pe foc.
2.Intr-un bol
zdrobim cartofii fierti si amestecam bine impreuna cu ouale, jumatate din
cantitatea de parmezan, sare si piper.
3.Incingem bine
cuptorul. Intr-o tava/vas termorezistent punem carnea iar peste cartofii.
Impungem pe alocuri cu furculita pentru a se aerisi in timpul coacerii.
4.Lasam la cuptor
aproximativ 40 minute pana cand preparatul se rumeneste frumos deasupra.
5.Servim cu parmezan
presarat deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu