Advertisement
Buget: 36
lei
Ingrediente:
- carnea
de miel (aprox. 2 kg)
- 500 g ciuperci
- 50 g
unt
- 100 ml
vin alb sec
- 2-3
linguri ulei
- o
lingura mustar
- cimbru
uscat
-
rozmarin uscat
- usturoi
(dupa preferinte)
- cateva
frunzulite tarhon
- 2 fire
usturoi verde
- sare
- piper.
Timp de
preparare: aprox. 2 h 15 min
Timp de
asteptare: 24 h
Portii: 4-5
Mod de
preparare:
1.Inainte
cu o zi preparam marinata si carnea. Spalam foarte bine carnea si o curatam de
pielite. O punem intr-un vas si o ungem cu mustar. Adaugam vinul, uleiul,
cimbrul, rozmarinul, foile de dafin, usturoiul taiat marunt (eu am folosit 8
bucatele), usturoiul verde taiat, tarhonul.Amestecam bine continutul, acoperim
cu o folie si lasam la rece.
2.A doua
zi separam carnea de marinata. Ungem carnea cu unt si cu 5-6 bucatele usturoi
pisat. Condimentam cu sare, piper si o punem intr-o tava. Completam cu putin
ulei si apa pana la nivelul carnii. Lasam la cuptor aproximatix 1 h 30 minute.
Dupa ce apa a scazut la jumatate adaugam marinata.
3.Inainte
cu o jumatate de ora inainte de a fi gata carnea adaugam ciupercile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu