miercuri, 23 martie 2016

Miel marinat cu plante aromatice

Advertisement


Buget: 36 lei

Ingrediente:
- carnea de miel (aprox. 2 kg)
- 500 g ciuperci           
- 50 g unt
- 100 ml vin alb sec
- 2-3 linguri ulei
- o lingura mustar
- cimbru uscat
- rozmarin uscat
- usturoi (dupa preferinte)
- cateva frunzulite tarhon
- 2 fire usturoi verde
- sare
- piper.

Timp de preparare: aprox. 2 h 15 min

Timp de asteptare: 24 h

Portii: 4-5

Mod de preparare:
1.Inainte cu o zi preparam marinata si carnea. Spalam foarte bine carnea si o curatam de pielite. O punem intr-un vas si o ungem cu mustar. Adaugam vinul, uleiul, cimbrul, rozmarinul, foile de dafin, usturoiul taiat marunt (eu am folosit 8 bucatele), usturoiul verde taiat, tarhonul.Amestecam bine continutul, acoperim cu o folie si lasam la rece.
2.A doua zi separam carnea de marinata. Ungem carnea cu unt si cu 5-6 bucatele usturoi pisat. Condimentam cu sare, piper si o punem intr-o tava. Completam cu putin ulei si apa pana la nivelul carnii. Lasam la cuptor aproximatix 1 h 30 minute. Dupa ce apa a scazut la jumatate adaugam marinata.
3.Inainte cu o jumatate de ora inainte de a fi gata carnea adaugam ciupercile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu