miercuri, 16 martie 2016

Tocana de vitel in vin cu rozmarin

Advertisement

Buget: 29 lei

Ingrediente:
- 500-600 g pulpa vitel
- un dovlecel mediu
- 50 g unt
- o ceapa alba mare
- doua linguri salvie uscata
- 3 morcovi
- 1,5 kg cartofi noi mai mici
- coaja rasa de la o lamaie
- 3 bucatele usturoi
- 1-2 crenguta rozmarin proaspat
- 400 g pasta tomate
- 200 ml vin rosu demisec
- ulei de maline extravirgin
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 150 min.

Portii: 4-5

Mod de preparare:
1.Intr-un vas/oala incapatoare cu ulei de masline topim untul si adaugam ceapa taiata bucatele, salvia si calim 3-4 minute. Punem carnea taiata cubulete (condimentata bine cu sare, piper) si prajim cateva minute pana isi schimba culoarea. Completam cu legumele: morcovii rondele, dovlecelul bucati, cartofii bucati, pasta tomate, apa si amestecam.
2. In momentul cand a inceput sa fiarba, punem vinul si condimentam cu sare si piper. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic timp de 1h 30 minute - 2 h. Preparatul este gata cand carnea devine frageda.
3.Inainte cu 15 minute de a lua oala de pe foc adaugam coaja de lamaie, funzele de rozmarin taiate marunt si usturoiul bucatele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu