Advertisement
Buget: 29
lei
Ingrediente:
- 500-600
g pulpa vitel
- un
dovlecel mediu
- 50 g
unt
- o ceapa
alba mare
- doua
linguri salvie uscata
- 3
morcovi
- 1,5 kg
cartofi noi mai mici
- coaja
rasa de la o lamaie
- 3
bucatele usturoi
- 1-2
crenguta rozmarin proaspat
- 400 g
pasta tomate
- 200 ml
vin rosu demisec
- ulei de
maline extravirgin
- sare
- piper.
Timp de
preparare total: aprox. 150 min.
Portii: 4-5
Mod de
preparare:
1.Intr-un
vas/oala incapatoare cu ulei de masline topim untul si adaugam ceapa taiata
bucatele, salvia si calim 3-4 minute. Punem carnea taiata cubulete
(condimentata bine cu sare, piper) si prajim cateva minute pana isi schimba
culoarea. Completam cu legumele: morcovii rondele, dovlecelul bucati, cartofii
bucati, pasta tomate, apa si amestecam.
2. In
momentul cand a inceput sa fiarba, punem vinul si condimentam cu sare si piper.
Acoperim cu un capac si lasam la foc mic timp de 1h 30 minute - 2 h. Preparatul
este gata cand carnea devine frageda.
3.Inainte
cu 15 minute de a lua oala de pe foc adaugam coaja de lamaie, funzele de
rozmarin taiate marunt si usturoiul bucatele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu