duminică, 24 ianuarie 2016

Cannelloni cu carne de vita si sos béchamel

Advertisement

Buget: 28 lei

Ingrediente:
- o cutie cannelloni
- 400-500 g carne tocata vita
- 2-3 morcovi mijlocii
- 2-3 cepe rosii
- 5-6 bucatele usturoi
- 4 rosii date prin razatoarea mica
- doua fire oregano proaspat (se poate si uscat)
- doua crengute rozmarin (se poate si uscat)
- 50 g parmezan ras
- 600 ml lapte
- 50 g unt
- 6-7 linguri faina
- nucsoara
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 75 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Pregatim umplutura: Intr-o tigaie cu ulei de masline calim ceapa taiata julien, usturoiul feliute si morcovul dat prin razatoare. Adaugam carnea, iar dupa aceea oregano si rozmarinul rupt de pe crengute. Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea si completam cu sucul de rosii. Am ales sa fac eu sucul de rosii este mult mai natural decat unul cumparat.
2.Preparam sosul bechamel: Intr-un vas mai mic topim untul. Punem faina si amestecam repede pentru a nu se face cocoloase. Adaugam treptat laptele fierbinte si lasam 3-5 minute apoi punem nucsoara si condimentam cu sare, piper. Daca sosul e prea lichid mai putem completa cu faina.
3.Umplem pastele cu mix-ul de carne.
4.Intr-o tava adaugam un strat de sos. Peste sos punem cannelloni, deasupra restul de sos iar peste punem parmezanul.
5.Lasam la cuptor aproximativ 40-50 minute pana cand se rumeneste frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu