duminică, 10 ianuarie 2016

Chiftele in sos de scortisoara

Advertisement

Buget: 19 lei

Ingrediente:
- 500 g carne tocata vita
- o ceapa
- 4 bucatele usturoi
- doua felii paine
- 100 ml lapte
- doua oua
- 250 ml vin rosu sec
- o lingura scortisoara
- cimbru
- doua linguri faina
- zahar
- ulei
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox 60 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Intr-un bol punem carnea tocata si condimentam bine cu sare si piper. Adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul maruntit, ouale si feliile de paine inmuiate bine in lapte. Amestecam foarte bine compozitia pana se omogenizeaza.
2.Modelam chiftelutele dupa care le tavalim prin faina. Le prajim intr-o tigaie pana ce se rumenesc frumos. Scoatem chiftelele pe un servet de bucatarie.
3.In aceeasi tigaie scursa de ulei preparam sosul din: vin, scortisoara, piper, cimbru si zahar dupa gust. Lasam la foc pana ce sosul scade.
4.Scurgem sosul printr-o sita si il turnam peste chiftele.
5.Servim alaturi de paste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu