duminică, 31 ianuarie 2016

Peste in crusta de sare cu praz si alune

Advertisement

Buget: 31 lei

Ingrediente:
- un crap de un kilogram
- doua lamai
- 2 kg sare
- ½ kg praz
- 50 g unt
- 1-2 crengute cimbru
- 2 bucatele usturoi
- seminte fenicul
- 50 g alune de padure
- o mana patrunjel
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 75 min.

Portii: 2-3

Mod de preparare:
1.Curatam pestele si il spalam bine. Condimentam cu sare, piper iar in interior punem semintele de fenicul (macinate intr-un mojar) si feliile de lamaie.
2.Intr-un vas inmuiem un kg de sare cu 100 ml apa. Cealalta cantitate de sare o aranjam frumos intr-o tava. Adaugam pestele peste sare iar cu sarea inmuiata acoperim in totalitate pestele. Lasam la cuptor aproximativ 40 de minute.
3.In paralel, intr-o tigaie unsa cu ulei de masline, asezam prazul curatat si taiat rondele si condimentam cu sare si piper. Completam cu usturoiul curatat si zdrobit cu mana, cimbrul, untul. Lasam sa se innabuse circa 15 minute apoi adaugam patrunjelul taiat marunt si luam de pe foc.
4.Servim pestele cu legumele si alunele zdrobite marunt deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu