marți, 19 ianuarie 2016

Copane de curcan marinate la cuptor

Advertisement

Ingrediente:
- 2 copane de curcan (aproximativ 900 g)
- 10 bucatele de usturoi
- 2 cepe mari
- 3-4 frunze dafin
- 2 morcovi
- 3 crengute rozmarin
- o crenguta cimbru
- ulei de masline
- sare
- piper.

Timp de preparare: aprox. 110 min.

Timp de asteptare: 12-24 ore

Portii: 2

Mod de preparare:
1.Pregatim carnea pentru marinat: spalam, curatam bine pulpele si le stergem cu un servet de bucatarie. Crestam fiecare pulpa in 3-4 locuri si condimentam bine cu sare, piper. Ungem cu ulei de masline, cu frunzele de rozmarin taiate marunt iar apoi punem crengutele de cimbru sub piele. Lasam 12-24 ore la frigider timp in care le mai intoarcem de pe o parte pe alta.
2.Dupa 12-24 ore scoatem pulpele. Intr-o tava cu ulei de masline adaugam carnea cu foile de dafin si usturoiul in crestaturi. Completam in jurul pulpelor cu morcovii taiati rondele, ceapa taiata in patru, restul de rozmarin peste carne si doua cani de apa.
3.Lasam la cuptor carnea timp de 45 de minute pe fiecare parte.
4.Ca si garnitura eu am folosit piure de cartofi si a fost delicios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu