miercuri, 20 ianuarie 2016

Pui fricassee si cartofi aromati

Advertisement

Buget: 23 lei

Ingrediente:
- 6 copane de pui
-  un kg cartofi
- 2-3 cepe rosii
- 200 ml vin alb
- o mana patrunjel
- 4-5 crengute rozmarin
- doua crengute cimbru (se poate folosi si uscat)
- 3-4 bucatele usturoi
- doua fire ceapa verde
- ulei de masline
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox 60 min.

Portii: 2-3

Mod de preparare:
1.Punem cartofii spalati, cu tot cu coaja, la fiert.
2.Alternativ preparam puiul: Intr-o tigaie cu uleiul de masline prajim (la foc mic) carnea bine condimentata cu sare si piper pana cand se patrunde putin. Adaugam jumatate din rozmarinul rupt de pe crengute, cimbrul, cepele taiate rondele, usturoiul zdrobit in coaja si vinul. Lasam 5 minute dupa care transferam toata compozitia intr-o tava. Lasam la cuptor aproximativ 30-40 minute pana cand carnea s-a rumenit bine.
3.Decojim cartofii si ii taiem rondele mai mari (sa nu se zdrobeasca). Punem cartofii intr-o tigaie, condimentam cu sare si piper. Completam cu cealalta jumatate de rozmarin, ceapa verde si rumenim cartofii. La final adaugam patrunjelul taiat marunt.
4.Servim cartofii impreuna cu puiul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu