vineri, 22 ianuarie 2016

Vinete coapte cu parmezan cu sos de rosii

Advertisement

Buget: 19 lei

Ingrediente:
- 3 oua
- vinete (aprox. 1 kg)
- 3 felii paine
- 500 g sos de rosii
- oregano uscat
- busuioc uscat
- 50 g parmezan
- 100 g mozzarella
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 90 min.

Portii: 6

Mod de preparare:
1.Intr-un bol batem ouale cu doua linguri de apa. In alt bol sau farfurie punem painea maruntita (prin blender sau razatoare), oregano, busuioc. Condimentam cu sare si piper.
2.Curatam vinetele si le taiem in felii groase de aproximativ un centimetru. Le trecem prin ou si apoi prin compozitia de paine.
3.Intr-o tava, cu hartie de copt, coacem vinetele la cuptor timp de 10 minute pe fiecare parte. Dupa aceea le scoatem din cuptor si din tava. Inlaturam hartia de copt si pregatim tava: adaugam jos un strat de pasta de tomate. Continuam cu jumatatea din cantitatea de vinete iar peste alt strat de sos, jumatatea din cantitatea de mozzarella. Mai punem un strat de vinete, sos, mozzarella iar deasupra parmezanul.
4.Dam la cuptor timp aproximativ o ora pana ce se rumeneste bine deasupra si vinetele devin moi.
5.Servim preparatul dupa ce se raceste 5 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu