duminică, 3 ianuarie 2016

Pui cu sos de rozmarin si cartofi copti

Advertisement

Buget: 23 lei

Ingrediente:
- 10 copanele pui
- 1,5 kg cartofi
- 2 crengute rozmarin
- 3 lamai
- 5 bucatele usturoi
- 50 g unt
- o lingura miere
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 90 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Fierbem cartofii (curatati si taiati in doua) in apa cu sare timp de 10-15 minute.
2.Pregatim sosul: Intr-un vas mai mic topim untul, adaugam crengutele de rozmarin, usturoiul necuratat intreg zdrobit, zeama de la o lamaie, mierea si lasam sa fiarba la foc mic.
3.Punem cartofii intr-o tava, condimentam cu sare, piper si adaugam ulei de masline.
4.Intr-o alta tava adaugam puiul, sare, piper, sosul, o lamaie felii si zeama de la ultima lamaie.
5.Introducem tavile la cuptor: cartofii pe compartimentul de sus iar puiul jos. Lasam circa 50 minute timp in care intoarcem carnea pentru a patrunde sosul. Daca sosul scade prea mult completam cu jumatate cana apa.
6.Servim cartofii copti impreuna cu puiul si o salata de legume la alegere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu