miercuri, 20 ianuarie 2016

Pastrav file in sos de unt

Advertisement

De multe ori credem ca pentru o reteta delicioasa avem nevoie de multe ingrediente. Insa acum pot sa va arat cum putem realiza ceva extraordinar doar cu patru ingrediente.
Consider ca este una dintre cele mai bune retete cu peste pe care le-am facut.

Buget: 15 lei 

Ingrediente:
- 2 pastravi de marime potrivita (circa 500g)
- 30 g unt
- o cescuta patrunjel proaspat
- 2 linguri zeama de la o lamaie
- sare
- piper.
Timp de preparare total: aprox. 60 min.

Portii: 2

Mod de praparare:
1.Spalam bine pestele si il stergem cu un prosop de bucatarie. Curam de solzi, taiem capul, coada si dezosam pestii. Spalam din nou si ii punem pe un platou sa se scurga de apa.
2.Intr-un vas mai mic topim untul pana isi schimba putin culoarea (mai inchisa) si luam de pe foc.
3.Punem hartie de copt intr-o tava, stropim cu putina apa si adaugam file-urile. Ungem pestele cu putin unt (o lingura), condimentam cu sare, piper si lasam la cuptor circa 20 minute.
4.Punem untul ramas la incalzit, adaugam patrunjelul taiat marunt si zeama de lamaie.
5.Servim pestele stropit cu sos deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu