vineri, 27 noiembrie 2015

Ciuperci cu sos de smantana

Advertisement

Buget: 12 lei

Ingrediente:
- 500 g ciuperci champignon proaspete
- 3 linguri smantana
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei masline
- 5 bucatele usturoi
- 50 g cascaval
- o lingura unt
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 70 min.

Portii: 3

Mod de preparare:
1.Curatam bine ciupercile, le trecem printr-un jet de apa rece si le feliem. Intr-un castron uns cu uleiul de masline adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul tocat si ciupercile.
2.Lasam pana ce scade apa lasata de ciuperci dupa care completam cu smantana, sare, piper si 100 ml apa. Mai asteptam timp de aproximativ 5 minute, timp in care amestecam usor, dupa care tragem castronul de pe foc.
3.Ungem cu unt o tava sau un vas termorezistent si mutam ciupercile cu sosul din castron. Radem cascavalul deasupra si introducem in cuptorul incins in prealabil.
4.Lasam 15 minute dupa care preparatul este gata.

Mentiuni: Se poate servi cu garnitura de cartofi natur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu