Advertisement
Buget: 16 lei
Ingrediente:
- 300 g faina
- 300 g unt
- 25 g drojdie
- 150 g zahar
- o lingura smantana
- 3 galbenusuri
- 100 ml lapte
- sare.
Pentru umplutura:
- 1,5 kg mere
- 6 linguri zahar
- scortisoara
- coaja rasa de la o lamaie.
Portii: 4
Mod de preparare:
1.Pe un blat de bucatarie cernem faina si facem o adancitura
in mijloc. Punem untul, zaharul, smantana, si galbenusurile. Framantam bine si
incorporam laptele treptat. Adaugam drojdia si amestecam bine pana cand se dizolva.
Lasam la dospit o ora.
2.Curatam de coaja 1 kg din mere si le dam prin razatoare. Amestecam
cu zaharul, coaja de lamaie si scortisoara. Restul merelor le taiem feliute.
3.Intindem aluatul intr-o tava unsa cu faina. Asezam umplutura
de mere iar peste merele feliute presarate cu putina scortisoara.
4.Coacem la cuptor timp de 40 minute la foc mediu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu