joi, 26 noiembrie 2015

Tarta din aluat de casa cu mere

Advertisement


Buget: 16 lei

Ingrediente:
- 300 g faina
- 300 g unt
- 25 g drojdie
- 150 g zahar
- o lingura smantana
- 3 galbenusuri
- 100 ml lapte
- sare.
Pentru umplutura:
- 1,5 kg mere
- 6 linguri zahar
- scortisoara
- coaja rasa de la o lamaie.

Timp de preparare total: aprox. 1h 50 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Pe un blat de bucatarie cernem faina si facem o adancitura in mijloc. Punem untul, zaharul, smantana, si galbenusurile. Framantam bine si incorporam laptele treptat. Adaugam drojdia si amestecam bine pana cand se dizolva. Lasam la dospit o ora.
2.Curatam de coaja 1 kg din mere si le dam prin razatoare. Amestecam cu zaharul, coaja de lamaie si scortisoara. Restul merelor le taiem feliute.
3.Intindem aluatul intr-o tava unsa cu faina. Asezam umplutura de mere iar peste merele feliute presarate cu putina scortisoara.
4.Coacem la cuptor timp de 40 minute la foc mediu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu