Advertisement
Buget: 15 lei
Ingrediente:
- 2 pulpe inferioare pui
- 2 aripi pui
- 600-700 g morcovi medii ca marime
- 3 cepe rosii
- 8-10 bucatele usturoi (4-5 bucati
lasate in coaja)
- o lingura mustar de calitate
- o crenguta cimbru uscat
- zeama de la o jumatate lamaie
- o legatura patrunjel
- ulei de masline
- sare
- piper.
Timp
de preparare total: aprox. 90 min.
Portii:
2
Mod
de preparare:
1.Curatam, spalam bine puiul si il
uscam pe un servet de bucatarie. Crestam carnea in cateva locuri (pentru
fiecare bucata) si o punem intr-un bol. Razuim peste pui jumatate din usturoi (il
masam si ounem crestaturi) si cimbrul maruntit de pe crenguta. Stropim cu sucul
de lamaie, completam cu mustarul, sare si piper. Amestecam bine si lasam la
marinat 15-20 min.
2.Intre timp curatam morcovii si ceapa.
Ceapa o taiem in doua, morcovii la fel (pe lungime), si ii asezonam cu sare.
3.Intr-o tava incapatoare asezam carnea
in mijoc iar de jur-imprejur morcovii, cepele si usturoiul, lasat in coaja,
zdrobit cu mana.
4.Dam la cuptor timp de aproximativ o
ora iar din cand in cand amestecam morcovii pentru a nu se intari. Inainte cu
10 minute de a scoate din cuptor adaugam patrunjelul taiat marunt deasupra.
5.Servim preparatul cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu