joi, 18 februarie 2016

Orez aromat cu ciuperci si patrunjel

Advertisement

Buget: 13 lei

Ingrediente:
- un bol orez (aprox 250 g)
- o canita vin rosu
- 250 g ciuperci amestec
- 3 bucatele usturoi
- doua salate dupa preferinte
- un ardei iute
- 2-3 linguri cimbru
- doua linguri ulei de masline
- sos de soia
- ½ legatura patrunjel
- 3 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 45 min.

Portii: 4

Mod de preparare:

1.Intr-un vas punem la fiert orezul (spalat in prealabil) impreuna cu doua boluri de apa. Dupa ce incepe sa fiarba adaugam vinul si reducem focul. Asteptam ca orezul sa se gateasca, amestecand usor din cand in cand. Dupa ce s-a facut, intr-o sita, scurgem orezul de excesul de apa.
2.Intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline calim ciupercile taiate feliute impreuna cu cimbrul timp de 2 minute. Condimentam cu sare, piper iar apoi punem usturoiul taiat marunt si ardeiul iute taiat felii. Cand ciupercile s-au facut adaugam patrunjelul tocat marunt si stropim cu zeama de lamaie. Luam ciupercile de pe foc.
3.Transferam orezul in tigaie, stropim cu putin sos de soia, amestecam bine si servim impreuna cu salata (creata, iceberg, etc.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu