Advertisement
Buget: 17 lei
Ingrediente:
- 8 oua
- 4 linguri smantana (20% grasime)
- 500 g cartofi
- o ceapa alba mare
- 30 g unt
- 150 g telemea capra
- 50 g parmezan
- o legatura patrunjel
- cateva frunze busuioc (optional)
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.
Timp
de preparare total: aprox. 50 min.
Portii:
4
Mod
de preparare:
1.Punem cartofii curatati si taiati
rondele de circa un cm grosime intr-o oala (cu apa si sare). Lasam sa fiarba pe
jumatate. Daca sunt cartofi noi nu mai trebuie fierti.
2.Intr-o tigaie incinsa cu ulei de
masline calim ceapa taiata julien 3-4 minute. Scoatem ceapa intr-un vas/bol. In
tigaie adaugam doua linguri ulei de masline si untul. Asteptam sa se topeasca,
completam cu cartofii, dupa care condimentam cu sare si piper. Lasam circa 5
minute pana cand isi schimba culoarea si punem din nou ceapa in tigaie,
patrunjelul si busuiocul taiat marunt.
3.Batem ouale intr-un vas/bol cu
smantana, sare si piper.
4.Punem compozitia in tigaie si lasam
8-10 minute, timp in care, amestecam cu o spatula pentru ca oul sa se prinda.
Aranjam deasupra branza de capra taiata in 4 bucati si parmezanul.
5.Dam la cuptorul incins 5-10 minute
pana cand branza se topeste si preparatul se rumeneste frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu