vineri, 5 februarie 2016

Rulada cu carne in crusta de aluat

Advertisement

Buget: 23 lei

Ingrediente:
- 500 g carne tocata
- 500 g ciuperci champignon
- doi morcovi
- un ardei capia
- 5 oua (3 fierte)
- 3 catei usturoi
- cimbru
- 300 g faina
- 50 g unt
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 120 min.

Mod de preparare:
1.Preparam aluatul: amestecam o cana apa cu 300 g faina, 50 g unt si doua oua. Framantam bine pana cand obtinem o compozitie omogena. Lasam la rece timp de 30 minute.
2.Fierbem ciupercile taiate felii, morcovii si ouale in vase diferite.
3.Dupa aceea preparam mix-ul de carne: Intr-un bol punem carnea, ciupercile fierte, morcovii fierti si taiati rondele, ardeiul taiat cubulete, usturoiul data prin razatoarea mica, ouale taiate marunt, cimbru, sare, piper si amestecam foarte bine. Scoatem aluatul din frigider.
4.Intr-o tava sau vas termorezistent, uns cu putin ulei de masline, adaugam carnea invelita in aluat ca si forma unui cozonac. Ungem deasupra cu foarte putin ulei de masline si lasam la cuptor timp de 60-70 minute.
5.Servim preparatul cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu